VIKINKA TRAVEL SAC

noeminoemi123

0047 90751856
0051 958445810

002- PERU BOLIVIA

LIMA, CUSCO, MACHUPICHU, PUNO, TITICACA, LA PAZ, SALAR UYUNI

Dag 1

Avreise fra norge
Ankomst Lima på kvelden lokal tid
Der blir dere møtt på flyplassen og kjørt til hotellet
Overnatting i Lima

Dag 2 (F)

Lima er hovedstaden i Peru, og er også landets største by, med ca. 11 millioner innbyggere. Byen ligger ved den sentrale delen av kysten av Peru, ved Stillehavet. I dette urbane området bor nesten en tredjedel av Perus befolkning. Lima er den femte mest folkerike byen i Latin-Amerika og er en av de 30 største byene i verden. Byen ble grunnlagt av Francisco Pizarro 18. januar 1535 og ble raskt et sentrum for den spanske kolonimakten. Det finnes fremdeles endel eldre arkitektur fra 15–1600-tallet.
Etter en buffe frokost blir det en citytur i Lima. Cityturen hvarer 4-5 timer, der kjener dere den flotte kulturen som den store byen lima har til å gi.
Overnatting i Lima

Dag 3 F

I dag reiser vi fra lima til Cusco
Transport fra hotellet til flyplassen
Fly Lima – Cusco fly turen tar 1t 10 min
Der blir dere møtt av en guide som gjør en privat transport til Urubamba dalen ca 1t 30min
Jeg synes det er bedre å overnatte nede i Urubambadalen for den ligger lavere en Cusco som ligger på 3400 m o h. Urubambadalen ligger på 2900 m o h ( Vi kjører ned fra Cuzco til Urubamba Dallen for akklimatisering av høyde og fortsetter nedover til vi kommer til Machupichu som er enda lavere enn hellig dallen etter vår akklimatisering til høyde, vi kommer tilbake til Cuzco, slik at vi akklimatiseres.)
Overnatting Urubambadalen

Dag 4 F,L

I dag skal vi på utflukt til Urubamba-dalen, inkaenes Hellige dal. Første stopp er Pisac, som spesielt er kjent for sine indianermarkeder, der man kan kjøpe alt fra peruanske ullgensere og smykker. Pisac er også kjent for sine imponerende ruiner som ligger over byen. De er bygget av mindre stein enn de du finner i Sacsayhuaman, men den presisjonen de er hugget ut og tilpasset med er helt utrolig – og det er også utsikten.
Etter lunsj fortsetter du til Ollantaytambo -Festningen , en annen sjarmerende landsby i hjertet av dalen, en by som nesten er et levende museum, for alle innbyggere holder fast på gamle tradisjoner og lover som er overlevert fra deres forfedre. Byen er kjent for bygningskomplekset av samme navn, som består av templer og imponerende Inca Forte. Overnatting Cusco

Dag 5 F

Vi blir hentet fra vårt hotell i Urubambadallen med privat transport til togstasjonen i Ollantaytambo, hvor vi kjører i ca. 2 timer for å komme til landsbyen Aguas Calientes. Vi kjører bussen opp til ruinene i Machupichu.
Her vil det være en guidet tur på ca. 2 timer, der du får oppleve de viktigste hovedområder, inklusiv den magiske solsteinen, Intihuatana og de tre vinduer
området med de imponerende vannings-systemer, bygninger og templer.
Fra Huayna Picchu, som ligger høyere enn ruine-området, er det en helt fantastisk utsikt over det mytiske ruinområdet og de vakre omgivelser. På ettermiddagen går toget fra Aguas Calientes til Ollantaytambo
Transfer fra togstasjonen Olleantaytambo til Cusco med privat transport Overnatting Cusco

Dag 6 F

Cusco Inkaimperiets Hovedstad. Byen var opprinnelig bygget i form av en puma, et av indianernes hellige dyr. I dag ser byen helt annerledes ut sammenlignet med da spanjolene kom hit i 1532, men de mektige ruinene som omgir byen og den velbevarte koloniale bykjernen rundt det sentrale torget Plaza de Armas.
Ettermiddagen dedikeres til Cuscos inka og koloniale rikdommer. Vi starter med Koricancha, også kalt Soltempelet, som vitner om inkafolkets avanserte byggeteknikk. I dag gjenstår bare en brøkdel av dette tempelet, noe spanjolene skildret som overnaturlig vakkert og umulig å beskrive. Overnatting Cusco

Dag 7

Vi legger inn en fridag her i Cusco.
Overnatting Cusco

Dag 8

Transport fra hotellet til busstasjonen
I dag reiser vi fra Cusco til Puno med buss ca 9t på bussen er det med en engelsk talende guide,vi stopper på noen turiststeder og en stopp for å spise en lunsj bufett.
I denne turen fra Cuzco til Puno kan vi beundre skjønnheten i Andesfjellkjeden, i tillegg vi observerer sine snødekte fjell og vulkaner og kamelider som alpaca, vicuna og lamaer.
Vi gjør flere stopp underveis bl.a. i det lille andinske samfunnet Andahuaylillas, kjent for sin flotte koloniale arkitektur, men først og fremst for den meget vakre kirken San Pedro de Andahuaylillas fra begynnelsen av 1600-tallet. Den har gjort et så sterkt inntrykk på de besøkende at den har fått tilnavnet Sør-Amerikas Sixtinske kapell.
Vi fortsetter til det imponerende arkeologiske området i Racchi som blant annet er kjent for sitt tempel Wiracocha. Naturen slutter aldri å fascinere. Vi er høyt over havet og landskapet er karrig. Under fortsettelsen av reisen stopper vi ved veiens høyeste punkt Abra La Raya. Her er vi over 4 335moh.
Dette er en flott tur som jeg anbefaler
Transport fra busstasjonen til hotellet
Overnatting Puno

Dag 9 F,L

Guide/ Gruppe tur med stor cruise engelsk talende guide. i Titicaca sjøen.Dag 9 F,L Guide/ Gruppe tur med stor cruise engelsk talende guide. i Titicaca sjøen.I dag blir det en heldags tur ut til Titicaca sjøenFørst besøker vi de flytende  øyene Urus så tar vi båten tilbake til Puno for så å ta en catamaran til den bolivianske siden med overnatting på catamaranen ved soløyen ( isla del sol )
Først besøker dere de flytende øyene Urus så tar dere båten videre til øya Taquile,der går dere opp på toppen til den lille landsbyen, Taquile som har fått Unescos verdensarvstatus for sin kultur, tekstiler og orale tradisjoner, noe som går helt tilbake til tiden før Inka. Her besøker vi -urosindianerne.  vi skal spise lunsj ute på Taquile øya, der vil vi få en flott utsikt over Titicaca sjøen.Etter lunsj går dere ned til båten for å reise tilbake til Puno, deretter blir dere hentet i havna fra Puno i peruanske siden for å reise til den bolivianske siden.

Dag 10 F

Guide tur inne i sol templet
Flere høykulturer har etterlatt seg spor i området, og de er langt eldre enn inkakulturen. Tiwanaku ved den bolivianske bredden blir betraktet som det mektigste, det svunne imperium, og fantes i perioden 400 f.Kr. til 1000 e. Kr.
Det sies at Soløya er stedet hvor inkaenes stamfedre ble skapt/født, søsken- og ekteparet Manco Capc og Mama Oclla. Den første av dem betraktes som den første inkakongen av i alt tretten.
På Titicacasjøen finner man de sivbåtene som Thor Heyerdahl brukte som modell da han bygget Ra-ferdenes flåter. Det sies at inkakulturens opprinnelse var ved Titicacasjøen. Sørøst for sjøen ligger Tiwanaku, restene etter en by som Aymaraene hadde. Denne er ennå ikke gravd opp mer enn bare litt. Overnatting La Paz.

Dag 11

I dag besøker vi Tiawanaku på formiddagen og en by tur i ettermiddagen på 2 timer med besøk til heksemarkedet.
Tiwanaku er et viktig arkeologisk sted sør for Titicacasjøen i Bolivia. Tiwanaku var en viktig by som sannsynligvis var senteret for et stort rike. Forskere tror at det var forfedrene til det nåværende aymarafolket i Sør-Amerika som bodde i byen. Stedet står på UNESCOs verdensarviste.
Arkeologer trodde tidligere at Tiwanaku hovedsakelig var et tilbedelsessted. Utgravninger i de senere tiår har vist at det er snakk om en storslått by med mange innbyggere og kanaler for å gjøre jordbruket enklere. Byen dekket kanskje 6 km². Tiwanaku ligger et stykke sør for sjøen, men i tidligere tider rakk sjøen etter alt å dømme helt ned til byen. Deler av byen kan tyde på at det en gang var en havn der. Byens ruiner viser storslått arkitektur som på visse områder overgår senere arkitektur i Inkariket. Også store statuer kan ses på stedet.
Man tror at byen ble grunnlagt som en landsby omkring 200 f.Kr., at den vokste til en høyt utviklet by omkring 600 e.Kr., og at den ble forlatt omkring år 1000. Ny overnatting La Paz.

Dag 12

Fly fra La Paz til Uyuni. Fly reisen tar 50 minuter
Salar de Uyuni er verdens største saltslette med en overflate på 10 582 km². Den ligger på Punaen sørvest i Bolivia i departementene Potosí og Oruro omtrent 3650 meter over havet. De rikeste mineralforekomstene i saltsletten er halitt og gips. Saltsletten er omtrent 25 ganger større enn Bonneville Salt Flats.
I regntiden kan saltsletten i noen områder være dekt av vann på overflaten, opp til flere desimeter dypt. Fra slutten av juni til starten på regntiden i begynnelsen av desember er sjøen tørr. Kjøretøy kan da ferdes på Salar de Uyuni, med unntak fra sølete strandsoner og individuelle vannøyer.
Området er et viktig habitat og hekkeområde for tre søramerikanske flamingoarter: Chileflamingo, punaflamingo og andesflamingo.
Uyuni ligger sør-vest i Bolivia og er kjent for sin saltørken som ligger på 3600 m.o h.
Vi forlater Uyuni klokken 10:00. Vi drar til tog-kirkegården hvor vi kan observere maskiner og lokomotiver i det 19-århundre, etter at vi drar til Colchani for å se små håndverksbutikker der de ble eksportert basert på llama og alpaca fiber, også små minner basert på Salt, vi kan se og kjøpe gjenstander som er lagt av salt, (vannhull) som er naturlige vannveier som strømmer under salar Fortsett vår vei til midten av salar Tunupa hvor du kan se en mengde flammer og noen flamingoer vulkan og observere inngangen Sol, hvile om natten på et herberge Sal. kjører derfra ut til saltørkenen og overnatter i et hotell som er bygd av salt.
Overnatting i salt hytte

Dag 13 F,L,M

Avgang kl. 08:30am. Coquesa og klatret vulkanen for å nå det første eller andre synspunktet, og vi går tilbake til Coquesa (lunsj) fortsett til Incahuasi Island hvor vi gjør reisen til avgrunnen av øya for å ha panoramautsikt utsikt over Salar og se gigantiske kaktus som nå 10 til 13 m. Høyde Etter øya går vi langs den spesielle ruten til byen Aguaquiza, hvor vi hvilte på et salt hotell bare for selskapet, har også muligheten til å besøke CAVE OF GALAXIES (en hule dannet av fossiliserte alger, CEMETERY side CHULLPAS og et lysthus for å nyte solnedgangen eller inngangssolen. tilbake til hotellet hvor vi hvilte for natten i et felles rom .
Vi kjører over høyplatået i Bolivia med spektakulær fjellandskap og kommer frem til en lagune med mange flamingoer og andre fugler.

Dag 14 F

Vi bader i Varme kildene og se forkjellige små geisers.
Vi bruker dagen til å returnere til Uyuni med nok en dag med fantastisk naturopplevelse.
Fly Uyuni – La Paz
Transport fra fly plassen (la Paz) til hotellet
Overnatting Uyuni.

Dag 15 F

fri dag i la paz for å besøke hekse markedet, plaza murillo eller månedalen
Overnatting i La Paz.

Dag 16 F

Frokost i La Paz
Transport fra hotellet til flyplassen.
La paz til Norge
Takk får en fantastisk tur med oss

Inkludert

 • Hotell med frokost
 • Transfer alle steder
 • Toget fra ollanta/Mapi/ollanta
 • Ingans billetter til alle steder
 • Fly fra lima/cuzco
 • Fly La Paz/Uyuni/ La Paz
 • Tospråklige Guide
 • Måltider son er beskrevet (Frokost F) (Middag M) (Lunch L)
 • Katamaran

Ikke inkludert

 • Fly fra Norge til Peru
 • Tips