VIKINKA TRAVEL SAC

noeminoemi123

0047 90751856
0051 958445810

004 PERU RUNDREISE 25 SEPTEMBER 2020/21

LIMA, AREQUIPA, PUNO, CUZCO, PARACAS, NAZCA, HØYDEPUNKTER.

NORSK REISELEDER.

På denne turen kan du besøke de berømte Nazca-linjene, fly over med et lite fly og se de gigantiske tegningene på sanden,  I sør-Peru  ankommer vi til den vakre byen Arequipa, hvor vi besøker hovedtorget og dens mezquita-stil koloniale arkitektur i barokkstil.Etter drar vi til colca-dalen og pre-Inca-terrassene, og hvis vi er heldige ser vi en av verdens største fugler kondoren vi er i kontakt med folkene i dalen og besøker flere landsbyer i dalen. Titicakasjøen er noe helt spesielt og Thor Heyerdal var her og hentet sivet sil til Ra ekspedisjonene, Vi besøker øya Uros  og Taquile . Endelig besøker vi Machupichu Vi har tospråklige lokale guider som forklarer oss om ruinene i dette mystiske stedet fra Inca imperiet.

Dag 1.

Transport fra flyplassen til hotellet i Miraflores.

Overnatting Lima

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Peru med mellomlanding(er) underveis. Du ankommer Lima flyplass, der du blir møtt av en representant fra vårt reisebyrå Vikinka Travel sac  i Peru som vil bringe deg til hotellet ditt. Turen fra flyplassen  tar ca.  40 min., og underveis vil du få svar på spørsmål du eventuelt måtte ha om reisen din.
Overnatting Lima

 

Dag 2 F

Transfer til busstasjonen for å ta bussen til Paracas busstur på ca3.5t

Helt fra Lima til Arequipa i sør er det nesten bare ørken kun avbryt av enkelte elveleier som fører med seg noen grønne dalfører, her er det steder det ikke har kommet regn på 20 år

Overnatting i Paracas.

Dag 3 F,L

Frokost

Paracas har blitt et av de mest attraktive turistområdene i hele den peruanske kysten. Dette skyldes det store mangfoldet av fauna og flora bevart i Paracas nasjonalreservat, noe som gjør området det eneste beskyttede havområdet i landet. Du kan se dyr som delfiner, Humboldt pingviner, sjøløver eller parihuaner.

Båttur ut til Balestas øyen  Perus lille Galapagos.

Turen varer ca 2t etterpå er det lunsj.

Etter lunsj så reiser vi videre til Nasca ca 3 t

Overnatting Nasca

Dag 4 F

Linjer og geoglyfer av Nazca og Pampas de Jumana
 Verdensarv av Unesco.Fotografi tatt av Maria Reiche, en av de første arkeologene som studerte linjene,i1953.
Nazca-linjene er gamle geoglyphs, funnet  i Nazca-ørkenen, mellom byene Nazca og Palpa, i departementet Ica (Peru). De ble laget av Nazca-kulturen og består av flere hundre figurer, alt fra enkle design som linjer til komplekse zoomorfiske, fitomorfe og geometriske figurer som vises på jordens overflate. Siden 1994 har Unesco-komiteen registrert Nazca- og Pampas de Jumana-linjene og geoglyphs som verdensarvsteder.

Fly over Nasca-linjene, dette er den eneste måten å se de fantastiske figurene på.Tur til Pre – Inka gravplass Chaucillo
Nasca-kulturen var kjent for sin keramikk og vi besøker et lite keramikkverksted og se hvordan de er laget etter gamle tradisjoner. Her kan vi observere rester av mummifisering av Pre-Inca Tiden.
Overnatting

Dag 5 F

Akvedukten av Cantalloc er akvedukter bygget av Nasca-kulturen og ligger 4 km nord for byen Nasca. Mer enn 46 akvedukter ble bygget, som ble brukt hele året. Det finnes andre akvedukker på forskjellige steder i byen.
De er en del av et system av akvedukter av samme type (kalt «puquios») bygget av Nasca-folket selv.
Akvedukten sørget for tilførsel av vann til byen Nasca og de omkringliggende feltene, som gjør det mulig å dyrke bomull, bønner, poteter, mais, etc. i en tørr region.
Den ble bygd med slab steiner og huarango tømmer. Akveduktene til Cantalloc har ventilasjonsaksler med spiralformer som går ned til underjordisk kanalene.

Tur for å se acvaductos (vanningssystemet fra Pre-Inkaene )

Transport til Arequipa ca 9 t med buss

Overnatting Arequipa

Dag 6 F

Arequipa er en by i den sydlige delen av Peru, nær grensen til Chile. Med sine over 1900 000 innbyggere er den landets nest største by. Den ligger ved foten av vulkanen Misti. Arequipas historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste.

Dette er en rolig dag ,det blir en by tur som varer ca 3t resten av dagen er det fri

Overnatting Arequipa

Dag 7 F,L

I Dag reiser vi videre på morgenen til Colca Canyon,vi kommer frem til den lille landsbyen Chivay etter ca 4 t.

Det er en av de dypeste i verden. Colca-dalen er en fargerik Andesdal med pre-Inca-røtter, og byer grunnlagt i spansk kolonitiden, fortsatt bebodd av folk fra Collagua og Cabana-kulturen. Lokalbefolkningen opprettholder sine forfedres tradisjoner og fortsetter å dyrke pre-Inca-terrasser, kalt plattformer.

Vi vil få mulighet til å bade i de varme kildene der.

 

Overnatting Chivay

.

Dag 8 F,L

Frokost

Vi reiser videre inn over i canyonen for å se etter den majestetiske fuglen kondorene med vingespenn på 3m

Langs vegen stopper vi flere steder for å se ned i canyonen på alle Pre-Inka terrassene og de mystiske innsjøene .

Vi drar videre over høysletten altiplano til Puno

Overnatting  Puno.

Dag 9 F,L

I dag blir det en heldags tur ut til Titicaca sjøen    

Først besøker dere de flytende  øyene Urus så tar dere båten videre til øya Taquile Der går dere opp på toppen til den lille landsbyen , Taquile som har fått Unescos verdensarvstatus for sin kultur, tekstiler og  tradisjoner, noe som går helt tilbake til tiden før Inka. Her besøker vi -urosindianerne .  vi skal spise lunsj i Taquile øya.Vi vil få et flott utsikt over Titicaca sjøen derifra

Etter lunsj går dere ned til båten for så å reise tilbake til Puno

Overnatting Puno.

Dag 10 F,L

Frokost

I dag reiser vi fra Puno til Cusco med buss ca 9t på bussen er det med en engelsk talende guide,vi stopper på noen turiststeder og en stopp for å spise en lunsj buffet.

Overnatting Cusco

Dag 11 F

Cusco Inkaimperiets Hovedstad. Byen var opprinnelig bygget i form av en puma, et av indianernes hellige dyr. I dag ser byen helt annerledes ut sammenlignet med da spanjolene kom hit i 1532, men de mektige ruinene som omgir byen og den velbevarte koloniale bykjernen rundt det sentrale torget Plaza de Armas.

Ettermiddagen dedikeres til Cuscos inka og koloniale rikdommer. Vi starter med Koricancha, også kalt Soltempelet, som vitner om inkafolkets avanserte byggeteknikk. I dag gjenstår bare en brøkdel av dette tempelet, noe spanjolene skildret som overnaturlig vakkert og umulig å beskrive.

Vi vil besøke de kjente Inka ruinene Sacsahuaman ,quenke ,puka puqara og ikke minst soltemplet Qoricanca.

 

Overnatting Cusco

Dag 12 F ,L

I dag skal  vi på utflukt til Urubamba-dalen, inkaenes Hellige dal. Første stopp er Pisac, som spesielt er kjent for sine indianermarkeder, der man kan kjøpe alt fra peruanske ullgensere og  smykker. Pisac er også kjent for sine imponerende ruiner som ligger over byen. De er bygget av mindre stein enn de du finner i Sacsayhuaman, men den presisjonen de er hugget ut og tilpasset med er helt utrolig – og det er også utsikten.

Etter lunsj fortsetter du til Ollantaytambo -Festningen , en annen sjarmerende landsby i hjertet av dalen, en by som nesten er et levende museum, for alle innbyggere holder fast på gamle tradisjoner og lover som er overlevert fra deres forfedre. Byen er kjent for bygningskomplekset av samme navn, som består av templer og imponerende Inca Forte.

 

Overnatting i Urubamba dalen.

Dag 13 F,L

Tidlig start for å ta toget inn til Machu Picchu  104 KM Inka stien 2 dager 1 natt. Overnatting i Aguas Callientes                                                                    Denne veien er den originale Inca-stien som når Machu Picchu. Den starter på stedet kalt km 104, de som ønsker å ta en kort tur og nyte naturen.
I dag blir vi hentet fra hotellet i private transport og de tar oss til jernbanestasjonen, vi  kjører i  ca 1time og 30 minutter med tog, og vi begynner å gå i ca 11 km  på en hel dagen og kommer frem   til landsbyen Aguas Calientes

Vi kommer først til Winay Wayna ruinene før vi kommer opp til solporten Intipunku der åpenbarer Machu Picchu seg nedenfor oss med alt sitt mystikk.

Vi tar bussen ned til den lille byen Aguas Calientes

 De som ikke vil gå på Inca-stien, har muligheten til å ankomme med tog til landsbyen Aguas Calientes og neste dag til Machupichu med buss. 

 

Overnatting Aguas Caliente

Dag 15 F

Fly Cusco – Lima
Overnatting Lima

Dag 16 F

Dagen er til egen disposisjon

Transfer til flyplassen  på ettermiddagen.

RUNDREISE 27 SEPTEMBER

 

Inkludert

  • Hotell med frokost
  • Transfer alle steder
  • Toget fra ollanta/Mapi/ollanta
  • Ingans billeter til alle steder
  • Fly fra lima/cuzco
  • Fly i Nazca
  • Måltider son er beskrevet (Frokost F) (Middag M) (Lunch L)
  • Tour Guide på engelsk

Ikke inkludert

  • Fly fra Norge til Peru

Tips